Vytvoření Obsahu ve Wordu 2007 a 2010

21.03.2009 13:07

     Byl sem nepřímo přinucen kamarádkou (říkejme ji třeba Lucka) udělat návod i na verzi 2007, protože ji to prý podle zde uvedeného návodu na 2003 nejde. A tak jako kamarád jsem se ji rozhodl vyhovět. Doufám, že mi za to Lucka aspoň nějak pěkně poděkuje.
    Vraťme se k tématu. Pokud tedy máte verzi Micrsoft Word 2007 nebo 2010, tak vás ujišťuji, že je to stejné jako pro 2003. To znamená, že vámi vybraný nadpis musíte formátovat jako Nadpis, který má i podnadpisy označené 1, 2, 3 atd. Teprve poté vám půjde vytvořit Obsah.
    Napíšeme tedy libovolný text o libovolném počtu slov, písmenek a znaků. Nadpisy a Podnadpisy, které chcete mít vypsány v Obsahu musíte naformátovat jako Nadpis. Toho dosáhnete tím, že klikneme na Nadpis 1, popřípadě 2. Jestliže tam takovou nabídku nemáte, tak máte pravděpodobně nakliknutý špatný štítek a musíte vybrat Domů. Štítkem myslím menu nahoře, na obrázku je tam např. Odkazy (v 2010 se to jmenuje Reference), Korespondence, Revize, Zobrazení a další.

     Podnadpisy označíme Nadpisem 2 a vybrané další můžeme označit Nadpis 3, v obsahu se to projeví tak, že budou více odsazené (viz. poslední obrázek).
    Jakmile máme naformátované všechny nadpisy, které chceme, tak klikneme na štítek Odkazy (Reference), kde si hned úplně vlevo můžete všimnout nápisu Obsah. Opět platí, že se vybraný obsah vloží tam, kde máte momentálně psací kurzor. Při kliknutí na obsah se vám rozbalí menu, kde vyberete Automatický obsah 1 nebo 2. Po kliknutí se vám vloží obsah i s nápisem Obsah, což se vám v 2003 neudělá a tady musím verzi 2007 pochválit.výsledný efekt tedy vypadá takto:

     Všimněte si odsazení v obsahu. Písmo úplně vlevo je Nadpis 1, o kousek posunuté je Nadpis 2 a ještě více posunuté směrem doprava je Nadpis 3 a tak by to pokračovalo dále.

Autor: Waitero

Zpět

Anketa

Pomohlo vám to?

Celkový počet hlasů: 311

Diskusní téma: Vytvoření Obsahu ve Wordu 2007

Datum 05.12.2015

Vložil Gabriela

Titulek Dopisování do obsahu

Odpovědět

Ahojda, potřebuji poradit s dopisováním do obsahu.
Číslování kapitol, stránek všechno v pohodě, ale potřebuji do absahu bakalářky dopsat ÚVOD,ZÁVĚR, SEZNAMY (bez čísl.kapitol, stránek).
Mohu poprosit o návod jak na to? :)
Děkuji předem :) G

Datum 13.07.2015

Vložil Sandra

Titulek odebrat řádek

Odpovědět

Ahoj, potřebovala bych odebrat řádek z obsahu a přitom zanechat formátování. Jsou řádky, kde mi to bez problémů šlo a někde se to prostě sekne a nejde to vůbec spustit...Čím to může být?
Děkuju

Datum 10.12.2014

Vložil Andrea

Titulek

Odpovědět

Děkujiiii!!!!..zachránil si mi celou mou budoucnost :D:D!!!!!!!!!!

Datum 23.04.2014

Vložil Jarča

Titulek PLEASE HELP

Odpovědět

Ahoj, potřebuju poradit s rozhozeným obsahem. Vše mám nastavení jako vždycky a obsah se mi vytvoří. Nicméně u nadpisu 1 mi to hází číslo stránky hned pod nadpis, místo aby bylo na konci řádku. Už se s tím trápím třetí den a stále si nevím rady a proklikala jsem snad vše :-(

Datum 30.03.2014

Vložil Monika

Titulek obsah

Odpovědět

Ahoj, taky bych potřebovala poradit s vytvořením obsahu. Píšu bakalářskou práci a potřebuju mít obsah takto:

Úvod
1. kapitola
2. kapitola
3. kapitola
4. kapitola
Závěr
Použité zdroje

Obsah se mi vytvořil, ale pouze na číslované kapitoly a podkapitoly. Úvod, závěr a použité zdroje číslované být nesmí, proto se mi ani v obsahu neukázaly. Já to tam ale potřebuju mít. Jde to nějak udělat? Díky

Datum 22.03.2014

Vložil Tom

Titulek ..

Odpovědět

díky za návod, ušetřil si mi čas

Datum 08.02.2013

Vložil Polo

Titulek rychlé video jak udělat obsah

Odpovědět

https://www.youtube.com/watch?v=IywKZlBN-Ug

Datum 17.05.2012

Vložil hana b.

Titulek obsah :(

Odpovědět

Ahoj, můžu se zeptat, jak vytvořit obsah, když chci mít ty nadpisy repsektive názvy kapitol čílsovaný? Jako kapitola 1, potom 1.1., případně 1.1.2...chápete? A aby to takto bylo i v obsahu? Nikde jsem to nenašla a počínám již šílet...děkuju!

Datum 14.09.2012

Vložil Waitero

Titulek Re: obsah :(

Odpovědět

samozřejmě můžeš, je potřeba ale kliknout pravým na konkrétní nabídku formátu nadpisu (první obrázek, zvýrazněno v tom černém patvaru) a dát změnit. naběhne ti nová tabulka, kde vlevo dole je možnost kliknout na "Formát". Na to tedy klikni a vyber položku "číslování". Tam si vybereš a nastavíš, jaký druh číslování tam chceš. Obdobně budeš postupovat u nadpisů nižší úrovně.

Datum 06.10.2012

Vložil Ondra

Titulek Re: Re: obsah :(

Odpovědět

Takhle přesně to dělám, ale problém je, že se mi to čísluje divně. Po 1.1 by mělo následovat 1.2, ale následuje 2.1 Bohužel netuším, co s tím.