Programová povinnost každého PC

10.03.2009 16:00

    V tomto článku naleznete seznam programů, které byste měli mít ve svém počítači nainstalované. Jestliže se budete držet tohoto seznamu, tak vás pravděpodobně nic nezaskočí a pokud ano tak věřte, že to už je pro pokročilejší uživatele. Pokud nebudete souhlasit s tímto seznamem nebo si budete myslet, že máte program lepší, tak si to opravdu jenom myslíte. Samotné programy nejsou vesměs zdarma, ale dneska již skoro vše co stahnete má v balíčku přiložený i crack nebo nějakou formu cd klíče. Jak jistě každý ví, tak existujou mezi námi mozečky, které takové věci dělají a tím okrádají firmy o peníze za licence, za což jim ze srdce děkujeme.

Jako první musím zmínit programy na ochranu vašeho PC:    Antivirus Nod32
                                                                                       Spyware Doctor
                                                                                       ToneUp Utilities 2013
    - jiný antivirus mít můžete, ale nejlepší je prostě nod32 a co se týče spyware doctoru, tak to je perfektní programek, který vás chrání proti tzv. červům a pouští si sám krátké kontroly na pc, které skoro nepoznáte a hlavně dotyčné červy ukládá do karantény. ToneUp je skvělá utilitka, která vám kontroluje registry a maže nepotřebné soubory.

Další salva programů je na psaní a další kancelářské věci:    Microsoft Office 2010
                                                                                      Adobe Acrobat Reader
                                                                                      dopdf

    - Microsoft Office obsahuje spousty programů jako je word, excel, power point a další. Bez tohoto se na svém PC nehnete. Už doporučuju Microsoft 2010, protože už jsme měli všichni nějaký ten pátek na to, abychom si na něj zvykli. Acrobat Reader vám bude stačit pro otevírání pdf souborů. Dopdf je virtuální tiskárna, která vám umožní převést vše, co se dá vytisknout (obrázek, dokument) na formát pdf. Užitečný nástroj, když jste s noťasem někde mimo a nemáte k dispozici tiskárnu.

Na hudbu a video:    GOM Player
                              JetAudio
                              VLC Player
    - zapomeňte na strašný Media Player. Bs Player jej plně nahradí, je jednoduchý na ovládání, ale pozor může dělat problémy na nejhorších windowsech všech dob a to Vistě. Pravděpodobně novější verze BS už mít problém nebudou. Doporučuju na přehrávání filmů. Na hudbu je zkrátka nejlepší program JetAudio. Jednoduché vytváření vlastních alb, přehledné přehrávání a skvěla funkce hození playlistu na bok a spoustu dalších. Zkrátka jestli hudbu, tak jedině v Jetu. Poslední prográmek je na přehrávání dvd filmů. Já osobně používám verzi WinDVD6 a přestože jsou již novější verze, tak jsem zcela spokojen a ještě se nestalo, že bych nějaké dvd nepřehrál.

Vypalování:     Alcohol 120%
                      Ashampoo Burning Studio

     - o kopírování, vytváření image souborů, načítání image souborů, vytváření virtuálních mechanik se na 120% postará bezkonkurenční Alcohol. Jediným nedostatkem je schopnost vypálit suchá data, ale od toho je tu Ashampoo, který zvládá to, co Alcohol neumí.

Obrázky:    AcdSee
    - dokonalost sama. Otevře vám snad všechny možné formáty obrázků a navíc má vlastní editor, ve kterém jednoduše a účinně upravujete fotky a obrázky.

Ostatní:
Total Commander - něco jako kdyby jste si otevřeli tento počítač dvakrát. Bez něj ani ránu.
Google Chrome - na prohlížení www stránek.
WinRAR - na rozbalení zabalených souborů.
PC Translator - jak už název napovídá jde o slovník, nejčastěji Čj-Aj a Aj-Čj.
uTorrent - na stahování torrentů.
K-lite codecs pack - je to zdarma, nainstaluje vám všechny potřebné kodeky pro přehrávání videí.
Java software - slouží například pro spuštění různých aplikací nebo podporu internetového bankovnictví a další. Bez toho vám to třeba nepůjde.
Adobe flash player - pro podporu správného zobrazování videí a různých modulů na webových stránkách.

Tááák pokud máte všechny tyto programy nic vás nezaskočí a máte perfektně vybavený PC. Jestliže se stane, že je něco co nemůžete otevřít, tak je to pro složitější uživatele, ale to už jsem myslím jednou říkal.

Naposledy upraveno 11.3.2013
Autor: Waitero

Zpět

Anketa

Používáte tyto programy?

Celkový počet hlasů: 759

Diskusní téma: Programová povinnost každého PC

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.