Jak vypalovat?

13.03.2009 17:59

    Tady se konečně dozvíte, jak se vypaluje. Možností je samozřejmě více, ale já zde uvedu, jak se vypaluje v Neru. Jestliže máte jiný program, tak si nainstalujte Nero a jestliže nemáte žádný program, tak si stáhněte Nero.
    Proč právě Nero? Protože má všechno co na základní vypalování potřebujete a je jednoduchý. Základním vypalováním myslím vypalovat data a ne image soubory, ale o těch si řekneme jindy.
    Takže jste úspěšně nainstalovali Nero a můžeme tedy začít. Vezmeme prázdné CD nebo DVD a strčíme jej do vaší mechaniky. Musí to být vypalovací mechanika jinak je vám to na dvě věci. Poté otevřeme Nero StartSmart (existuje i Nero burning ROM, ale ten bude pro vás složitější, protože má více nastavení), který po otevření vypadá asi takto.

     Poté zvolíme nejčastěji vytvořit CD nebo DVD. Lze samozřejmě vypalovat i hudbu tak, aby hrála v autorádiích a dalších zastaralejších přístrojích, jež nepodporujou formát mp3. Toho dosáhneme tak, že místo položky data dáme položku hudba a dáme vytvořit hudební cd. Ale jak jsem již říkal nejčastěji budete používat datové CD a DVD. Dejme tomu, že jste zvolili datové DVD. Naběhla vám nová tabulka, která dole zachycuje množství dat, které se chystáte vypálit. jestliže to přesáhne červenou rysku, tak se vám to na DVD nevleze. Lze ale opět udělat takzvaný overburn, ale tím vás zatěžovat nebudu. Data tam dáte, buď pomocí tlačítka Přidat a nebo jednoduše tak, že je tam hodíte myší. Jak bude vámi udělaný výběr dat hotový, tak kliknete na tlačítko Další v pravém dolním rohu. Vyskočí vám nová tabulka kde si vyberete vypalovačku (pokud jich máte více), dáte název vašeho DVD a vlevo zvolíte jakou chcete dát rychlost vypalování. Ta je omezena vaší vypalovačkou a zároveň vaším DVDčkem. Dále tady můžete vybrat, zda-li chcete Povolit pozdější přidávání souborů na disk. To znamená, že pokud tam dáte háček, tak budete moct příště na to DVD ještě něco přidat. Jestliže dám háček nedáte, bude DVD po vypálení uzavřeno a nebudete tam moct přidat nic. Volba je na vás. Poslední krok, který musíte udělat je kliknout vpravo dole na Vypálit. Tím začne proces vypalování a musíte si počkat jak to skončí. Po skončení zkontrolujte, jestli jsou data skutečně na DVD a jestliže ano, tak potom si můžete pogratulovat, protože jste vypálili své vlastní DVD.

Autor: Waitero

Zpět

Diskusní téma: Jak vypalovat?

Datum 13.08.2013

Vložil NoBody

Titulek ?

Odpovědět

A co mám dělat když něco vypálím a samo se to potom smaže? Př.: Vypálím si referát z hůdebky,pak ten disk dám do PC ve škole a nic tam není.